Dekorasyonda Duvar Örtüsü Kullanımı

Ev, ofis benzeri alanlarda kendinizi iyi hissedeceğiniz alanlar oluşturmak, dekoratif olarak yapabileceğiniz en kolay uygulamalardandır. Hem estetik bir görüntü oluşturmak hem de alanları istediğiniz gibi dekore etmek için duvar örtüsü çeşitlerini kullanabilirsiniz. Farklı tasarım, renk ve boyutlarıyla duvar örtüleri ve halıları evinizde tarzını yansıtabilirsiniz!

Kimileri daha sade dekorasyonlardan hoşlanırken kimileri için renkli ve farklı dekorasyonlar önemlidir. Kimileri, tekdüze tasarımlar yerine kendi kişiliğini yansıtan ürünlerle yaşam alanını güzelleştirir. Siz de duvarlarınızda yapacağınız birkaç değişiklik ile kendi tarzınızı yansıtmak istiyorsanız duvar halıları ve örtülerini tercih edebilirsiniz. Evinize farklı bir derinlik katacak duvar örtüleri ile yaşam alanlarınıza bambaşka bir boyut katabilirsiniz!

Duvar Örtüsü Kullanımı

Duvar örtüleri modellerini incelemeden önce duvar örtüsü nedir, kullanımı nasıldır biraz ondan bahsedelim. Ayrıca duvar örtülerinin kullanımıyla ilgili birkaç da ipucu verelim! Duvar örtüleri, duvarları süslemek için kullanabileceğiniz örtülerdendir. Evin ve odanın tarzına uygun olarak duvar örtüleri arasından seçim yaparak odaları kişiselleştirebilirsiniz.

İnce ve yumuşak dokulu kumaşlarıyla odaya sıcak bir hava katan duvar örtüleri aynı zamanda hafiftir. Duvar örtülerini evin hemen her odasında kullanabilirsiniz. Salonda, yatak odasında, çocuk odasında, evin girişinde… Kendi hayal gücünüze ve istediğiniz dekorasyon tarzına göre duvar halı ve örtülerini yerleştirebilirsiniz. Ayrıca duvar halı ve örtülerini salonda koltuğun üstüne, mutfakta örtü olarak ya da çocuk odasında oyun halısı olarak kullanabilirsiniz. Evin her odasında farklı bir hava yakalamanızı sağlayan bu tarz ürünler, dekorasyonu zenginleştirmenizi sağlar.

Duvar Örtüsü Tapestry Gustav Klimt The Kiss Öpücük Duvar Dekorasyon Moda
Evinizi Güzelleştirecek Duvar Örtüleri

Duvar örtülerini duvara sabitlerken dikkat etmeniz gereken birkaç unsur vardır. Pek çok duvar örtüsünü bir fotoğrafı ya da tabloyu duvar astığınız kadar kolay şekilde asabilirsiniz. Kimi zaman duvarı delerek duvar örtülerini asabilirsiniz. Ayrıca duvarı delmek istemiyorsanız çift taraflı bant kullanarak da duvar örtülerini duvara kolayca tutturabilirsiniz. Bu iki seçenek haricinde perde asar gibi de duvar örtülerini kullanabilirsiniz. Duvara perde demiri sabitleyerek farklı bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Duvar Örtüsü Önerileri

Duvar örtüsü önerilerine geçmeden önce birkaç madde ile duvar örtüsünü nasıl seçebileceğinizden de bahsedelim:

  • İlk olarak odanızın boyutuna uygun bir duvar örtüsü seçmeniz son derece önemlidir. Çok büyük bir odada çok küçük bir örtü ya da çok küçük bir odada kocaman bir örtü bulunması istediğiniz havayı vermeyebilir. Bu yüzden doğru boyutlarda bir duvar örtüsü seçmeniz gereklidir.
  • Duvar örtüsünün yıkanabilir olmasına da dikkat edebilirsiniz. Özellikle evde evcil dostlarınız ya da çocuklarınız varsa örtüleri daha sık yıkmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu yüzden makinede kolayca yıkanan bir örtü seçebilirsiniz.
  • Seçeceğiniz duvar halılarının desenleri de son derece önemlidir. Özellikle ofis ve çalışma odaları için seçeceğiniz duvar halılarının daha sakin tonlarda olmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece çalışırken dikkatiniz dağılmaz. Çocuk odalarında da renkli ve çocukların sevdiği desenlerle süslü duvar halılarını tercih edebilirsiniz. Salonlarda da odadaki diğer ürünlerin renklerine ve desenlerine göre uygun bir duvar örtüsü seçimi yapabilirsiniz.
  • Duvar örtülerinin farklı modelleri vardır. kare, dikdörtgen, yuvarlak gibi çeşitli formlarda örtüler bulunur. Bu örtü modelleri arasından odanız ve zevkiniz için en uygun olanı tercih edebilirsiniz.
  • Duvar örtülerinin kumaşlarının hafif ve katlanmaya uygun olmasına da özen gösterebilirsiniz. Bu sayede örtüleri kullanmadığınız zamanlarda kolayca kaldırabilirsiniz.

Şimdi gelelim farklı tarzlardaki duvar örtülerine! Kendi tarzınızı yansıtacak ve evinizin dekorasyonuna uyacak modelleri yazımızda inceleyebilirsiniz. Hadi hemen ayrıntılara geçelim!

1-) Yüzüklerin Efendisi Haritası Duvar Halısı

Yüzüklerin Efendisi Haritası Duvar Halısı
Dekorasyonunuzu Duvar Örtüleri ile Güzelleştirin, Yüzüklerin Efendisi Haritası Duvar Halısı

İlk duvar örtüsü, özellikle Yüzüklerin Efendisi hayranları için son derece özel bir parça! Klasik olarak dünya haritası desenlerine sahip olan duvar halılarında ayrıca özel filmlerden detaylar da yer alıyor. Premium kalitedeki bu örtü, oldukça canlı renklere sahip diyebiliriz. Çalışma odasına ya da salona bu tarz bir duvar örtüsü yerleştirerek odanızı renklendirebilirsiniz. Ayrıca örtünün arkasındaki gizli askılar, bu örtünün duvara kolayca bağlanmasına yardımcı oluyor. Modern tasarımları sevenler için harita detaylı duvar örtüleri oldukça iyi bir seçenek diyebiliriz. Kendiniz için ya da sevdiklerinize hediye olarak siz de bu örtüleri tercih edebilirsiniz!

2-) Siyah Güneş Ve Ay Duvar Örtüsü

Dekorasyonda duvar örtüsü kullanımı
Odalara Derinlik Katacak Duvar Örtüleri, Siyah Güneş Ve Ay Duvar Örtüsü

Şimdi sırada biraz daha etnik bir model var. Zıt renklerin bir arada bulunduğu bu tarz duvar halıları da evlerde farklı bir hava oluşturur. Hem odalara derinlik katan hem de şıklık yaratan duvar halılarını çeşitli odalar için tercih edebilirsiniz. Yine ürünün arka tarafındaki askı sayesinde halıyı kolayca duvara asabilirsiniz. Odada enerjinizi yükseltecek, ortama huzur verecek tasarımıyla duvar örtüsünü isterseniz sevdikleriniz için de tercih edebilirsiniz!

3-) Tapestry Vincent Van Gogh Çiçek Açan Badem Ağacı

Duvar Örtüsü
Duvar Örtüleri ile Evin Havasını Değiştirin, Tapestry Vincent Van Gogh Çiçek Açan Badem Ağacı

Çiçekli duvar halıları da son zamanlarda oldukça trend. Çift taraflı bant ile duvarınıza kolayca asabileceğiniz bu ürünü aynı zamanda ip ile de duvara tutturabilirsiniz. Bu örtü, çiçekli tasarımı sayesinde özellikle düz renk odalarda canlılık oluşturur. Bu tarz duvar örtülerini balkon, yatak odası ve mutfak gibi alanlarda tercih edebilirsiniz. Kare, dikdörtgen ve gibi farklı şekillerdeki duvar halıları arasından tarzınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

4-) Denizden Ay Toplayan Adam Kanvas Duvar Halısı

Duvar Örtüsü Denizden Ay Toplayan Adam Kaliteli Kanvas Duvar Halısı
Şık, Kullanışlı ve Modern Duvar Örtüleri, Denizden Ay Toplayan Adam Kanvas Duvar Halısı

Kanvas kumaştan yapılan bu örtü, duvarda şeklini korumasıyla ön plana çıkıyor. Kenarlarındaki aparatlardan kolayca duvara asabileceğiniz duvar örtüsü sayesinde evinizde hoş bir görüntü oluşturabilirsiniz. Tüm odanın atmosferini değiştiren duvar halısı çeşitleriyle farklılık yaratabilirsiniz. Desenli, renkli ve ilham verici bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olan duvar örtüsü çeşitlerini online olarak keşfedebilirsiniz.